Mind Gym – nieuw spelidee

Voor deze puzzel heb je een silicone ijsblokjesvorm nodig met een dwarse stengel die de snoepjes « blokkeert » in de vorm.

Elke hond werkt bij een puzzel of een probleem verschillende strategieën uit.
Het observeren van je hond tijdens een Mind Gym activiteit geeft je waardevolle aanwijzingen over zijn manier van nadenken, over zijn vermogen om problemen op te lossen, over zijn creativiteit, maar ook over de verschillende stappen die je kan gebruiken in je training zodat je hem een spel op een optimale manier kan aanleren.

Voor Zenci, die al ervaring heeft met Mind Gym, had ik zodanig grote etensstukken in de verschillende afdelingen gestoken dat ze ze niet kon nemen zonder ervoor de stengels te verwijderen.

Bij de eerste stengel heeft ze de vorm omgedraaid en heeft ze met haar neus tegen de vorm geduwd om één van de 2 stengels uit de vorm te krijgen.

 

 

 

Ze heeft nadien de vorm opnieuw omgedraaid.

 

 

Bij de tweede stengel heeft ze ervoor gekozen om op een andere manier te werk te gaan. Ze heeft de vorm tussen haar poten vastgehouden

 

en ze heeft de stengel met haar tanden verwijderd.

 

 

Voor Tao, die ietsje minder ervaring heeft dan Zenci op het gebied van Mind Gym, had ik grote en kleinere etensstukken afgewisseld.


Hij heeft eerst de kleinere stukken genomen door met zijn tong onder de stengel te gaan.

Voor de grotere stukken is hij nadien bij de 2 stengels op dezelfde manier te werk gegaan.

 

 

Hij heeft de vorm op de grond laten liggen en hij heeft de 2 stengels met zijn tanden verwijderd.

 

 

Om meer te weten over Mind Gym, lees dit artikel (voorlopig alleen in het Frans. De Nederlandse vertaling komt binnenkort 🙂 ).
Voor andere spelideëen, klik hier (voorlopig alleen in het Frans. De Nederlandse vertaling komt binnenkort … Veel vertaalwerk in het vooruitzicht … 🙂 ).

Indien je een « Mind Gym »cursus of workshop wil volgen, een Mind Gym parcours wil afleggen met je hond, als je wil leren hoe je op een gemakkelijke en veilige manier puzzels kan maken die bij je hond passen, en als je wil ontdekken hoe je je hond stap voor stap puzzels kan leren oplossen, stuur dan een mailtje naar dogbalance.zenci@gmail.com of abonneer je op het nieuwsbrief door rechts bovenaan deze pagina je e-mailadres in te geven.

Veel plezier 🙂

Cet article, publié dans Articles, Mind Gym©, est tagué , , , , , , , , , , . Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s