Spelidee voor tijdens een boswandeling

Hier is een heel simpel spelletje dat je tijdens je wandeling kan doen. Je hebt niets anders nodig dan een stok die je in het bos gevonden hebt 🙂

Nadat je de stok even in je handen hebt vastgehouden en je een beetje met je hond gespeeld hebt, leg hem gewoon tussen de andere stokken in het bos, en vraag je hond om « jouw » stok terug te vinden 🙂

Dit kan ook een manier zijn om een bijzondere motivatie van sommige honden positief te gebruiken 🙂 Als je je hond de regels van het spel aanleert (de stok op een correcte manier vastpakken – in het midden en niet bij de uitersten, de stok niet balanceren noch uit de lucht vangen), kan je hem de kans geven om een cognitief spel te spelen op basis van één van zijn motivaties, door ook aandacht te geven aan het veiligheidsaspect.
Mijn hond vindt stokken geweldig; moest hij het kunnen, zou hij genoeg hout meebrengen dat ik een tuinhuisje zou kunnen bouwen 🙂 Ik wou hem de kans geven om iets te blijven doen dat voor hem zo belangrijk is, maar ik vond het belangrijk om genoeg veiligheid toe te voegen aan het spel. Ik heb hem dit spel dan aangeleerd; hij kan zich nu amuseren met een activiteit die hij zo belangrijk vindt, en tegelijk de regels van het spel respecteren.

Volg deze blog en vul rechts van dit scherm je e-mailadres in als je de volgende artikels via mail wil ontvangen en je nieuwe spelideëen wil ontdekken om te doen met je trouwe viervoeter 🙂

Cet article, publié dans Articles, est tagué , , , , , . Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s