Nosework, een duik in het geheime koninkrijk van de hond

De hond leeft in een geurenwereld, hij ontdekt en verkent de wereld grotendeels met zijn neus, op dezelfde manier zoals wij, mensen, het doen met ons zicht.

De neus van de hond dis zodanig ontwikkeld dat hij gebruikt wordt voor het zoeken naar vermiste personen, voor het detecteren van drugs of brandversnellers, voor  het detecteren van ziektes, voor de truffeljacht, …

Maar hoe kunnen we onze hond begeleiden in het ontwikkelen van zijn aangeboren talenten ?

Nosework is een leuke activiteit die de hond enorm veel voldoening geeft, en ze stelt de eigenaar in staat om het oneindige potentieel van de neus van zijn trouwe viervoeter te ontdekken door middel van allerlei spelletjes en activiteiten.

Er bestaan inderdaad talrijke spelletjes en activiteiten binnen nosework die je hond zoveel voldoening geven als een vrije wandeling in het hartje van de natuur, met als kers op de taart de ontwikkeling van vele vaardigheden.

Nosework heeft heel veel voordelen dankzij zijn positieve invloed, zowel op de cognitieve zone als op de sociale zone van de hersenen van de hond. Het bevordert een staat van rust, het verbetert onder anderen het aanpassingsvermogen, het zelfvertrouwen en de concentratie; het is ook een activiteit die de relatie mens-hond enorm verbetert en verdiept omdat het enerzijds de samenwerking bevordert, en anderzijds de wederzijdse communicatie en vertrouwen verbetert. Het bevordert ook de betrouwbaarheid van de antwoorden, enz.

Dankzij nosework zal je in staat zijn om werkelijk in de wereld van je hond binnen te gaan.

Samen een spoor volgen, een voertuig doorzoeken, samen zoeken binnen een bepaalde sector, een geurherkenning volmaken, of simpelweg een verloren speeltje of je verloren sleutels vinden zullen voor jou en voor je hond bijzondere deelmomenten worden vol plezier en emoties, die jullie relatie aanzienlijk zullen verbeteren en verdiepen.

Ga naar de pagina « Agenda » om data van de Nosework cursussen en/of workshops te raadplegen.

Cet article, publié dans Articles, est tagué , , , , , , , , , , , , , . Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Un commentaire pour Nosework, een duik in het geheime koninkrijk van de hond

  1. Ping : Nosework Workshop « Mijn Hond is een Super Detective | Dog Balance

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s