Rooster najaar

Ons rooster voor het najaar is klaar ! De lessen beginnen vanaf maandag 25 augustus.

Op maandag overdag:

– van 13u tot 14u : Sensational Recall & Vrijheidsspel. We leren de hond stap voor stap een leuke en betrouwbare recall aan. We werken zowel aan de verschillende afleidingen, alsook aan het verdiepen van de relatie tussen de eigenaar en de hond.

– van 14u tot 15u: Street Balance. Alles wat je tegenkomt tijdens de wandeling kan je positief gebruiken om met je hond op een leuke manier bezig te zijn en om hem/haar iets nieuws aan te leren. Elke week zullen we op een nieuwe plaats gaan wandelen en zullen we de omgeving op een superleuke manier gebruiken 🙂 Deze cursus geeft je talrijke nieuwe tips voor tijdens je wandelingen!

Op maandagavond zullen we 2 obedience cursussen hebben:

– van 17u30 tot 18u30 (van 16u30 tot 17u30 vanaf oktober): Great Retrieves. We gaan je hond stap voor stap aanleren om te apporteren. Het maakt niet uit om welk voorwerp het gaat of in welke omgeving je staat.
Probleemoplossing komt ook aan bod (hond die kauwt of bepaalde voorwerpen niet wil apporteren, enz.)

– van 18u30 tot 19u30 (van 17u30 tot 18u30 vanaf oktober): Fun Obedience. Alle oefeningen van de obedience worden stap voor stap op een leuke en speelse manier aangeleerd. De oefeningen zijn o.a. aangelijnd volgen, los volgen, hierkomen, blijf (in zit- en af-houding), vooruitsturen, apporteren en sorteren.

Op dinsdagvoormiddag:

– van 9u tot 10u: Distraction Training. Deze cursus is bedoeld voor honden die het moeilijk hebben om op hun eigenaar of op hun oefeningen te focussen en snel afgeleid zijn door afleidingen eens ze buitenshuis of buiten het trainingsveld komen. Vele impulscontrole-oefeningen komen ook aan bod.

– van 10u tot 11u: Hoopers Agility. Afleggen van een hindernissenparcours zonder sprongen.

– van 11u tot 12u: Cross Training & Life Skills. Reeks verschillende activiteiten die de 3 vaardigheidszones van de hersenen in aanmerking nemen (motorische, sociale en cognitieve zone). De activiteiten die voorgesteld worden, worden zodanig ingedeeld dat ze een volledig trainingsplan op 360° vormen. De bedoeling van deze cursus is om het volledige potentieel van je hond te laten uitstromen zodat hij volledig in balans door het leven gaat.

Op dinsdagavond:

– van 17u30 tot 18u30 (van 16u30 tot 17u30 vanaf oktober): Neusspel. Elke week concentreren we ons op één aspect van neusspel: mantrailing (vermiste personen zoeken), verloren voorwerpen van de baas zoeken, sorteren (één bepaalde geur herkennen en aanduiden) of speuren (voetsporen volgen). Vanaf half september bestaat ook de mogelijkheid om een initiatie truffeljacht te volgen 🙂

– van 18u30 tot 19u30 (van 17u30 tot 18u30 vanaf oktober): Mind Gym, Coordination & Balance. Hier werken we vanaf nu ook elke week aan een bepaald thema: balanskussens, fitnessbal of peanut, cavaletti, bakken, en stap voor stap combinaties van verschillende hindernissen, materialen en hoogten, … Op deze manier kan ik jullie beter begeleiden van het begin tot het einde van de oefeningen, totdat jullie het allemaal perfect kunnen 🙂

Als tussenpauze of terwijl jullie op jullie beurt wachten, zal er elke week een nieuwe Mind Gym uitdaging aanwezig zijn onder de vorm van een hondenpuzzel.

Op woensdagnamiddag:

– van 13u30 tot 14u30: Fun 4 Kids. Kinderen zullen tijdens deze cursus leren hoe ze op een correcte manier met honden moeten omgaan. De ouders zullen ook allerlei leuke speeltips en -ideëen krijgen voor thuis. Voor kinderen tot 14 jaar.

– van 14u30 tot 15u30: Foundations (grondwerk) voor agility. volgen links en rechts, voorbereiding op de wissels, het aanleren van de raakvlakken, enz.

– van 15u30 tot 16u30: Tricks & Canine Freestyle For Teenagers. Bedoeld voor tieners die op woensdagnamiddag op een leuke manier willen bezig zijn met hun hond. Ze zullen talrijke coole tricks leren en een nog diepere band met hun hond opbouwen!

Op woensdagavond:

– van 17u30 tot 18u30 (van 16u30 tot 17u30 vanaf oktober): Treibball. De bedoeling van Treibball is dat de hond 8 grote fitnessballen in een goal drijft. De stappen worden uiteraard rustig opgebouwd en iedereen werkt op zijn eigen tempo.

– van 18u30 tot 19u30 (van 17u30 tot 18u30 vanaf oktober): Tricks & Canine Freestyle. Tricks zijn veel meer dan je hond leuke en grappige dingen aanleren. Ze creëeren een heel diepe band tussen de hond en de eigenaar omdat je je hond veel dieper leert kennen ; je ontdekt ook hoe je hond leert en nadenkt (het is voor elke hond verschillend). En dankzij de tricks stimuleer je elke hersenzone van de hond.

Op vrijdagavond:

– van 17u tot 18u (van 16u30 tot 17u30 vanaf oktober): Cross Training & Life Skills. Reeks verschillende activiteiten die de 3 vaardigheidszones van de hersenen in aanmerking nemen (motorische, sociale en cognitieve zone). De activiteiten die voorgesteld worden, worden zodanig ingedeeld dat ze een volledig trainingsplan op 360° vormen. De bedoeling van deze cursus is om het volledige potentieel van je hond te laten uitstromen zodat hij volledig in balans door het leven kan.

– van 18u tot 19u (van 17u30 tot 18u30 vanaf oktober): Street Balance. Alles wat je tegenkomt tijdens de wandeling kan je positief gebruiken om met je hond op een leuke manier bezig te zijn en om hem iets nieuws aan te leren. Elke week zullen we op een nieuwe plaats gaan wandelen en zullen we de omgeving op een superleuke manier gebruiken 🙂 Deze cursus geeft je talrijke nieuwe tips voor tijdens je wandelingen!

Op zaterdag:

– van 16u tot 17u: Treibball. De bedoeling van Treibball is dat de hond 8 grote fitnessballen in een goal drijft. De stappen worden uiteraard rustig opgebouwd en iedereen werkt op zijn eigen tempo.

– van 18u tot 19u (van 17u30 tot 18u30 vanaf oktober): Hoopers Agility. Afleggen van een hindernissenparcours zonder sprongen.

Op zondag:

– van 9u tot 10u30: Doggy Fun & Games. De oefeningen zijn gebaseerd op de beroemde K9 games van Ian Dunbar. Elke oefening heeft te maken met nuttige aspecten die de hond in het alledaagse leven kan gebruiken, maar elke oefening wordt aangeleerd onder de vorm van een spel.

– van 10u30 tot 11u30: Tricks & Canine Freestyle. Tricks zijn veel meer dan je hond leuke en grappige dingen aanleren. Ze creëeren een heel diepe band tussen de hond en de eigenaar omdat je je hond veel dieper leert kennen ; je ontdekt ook hoe je hond leert en nadenkt (het is voor elke hond verschillend). En dankzij de tricks stimuleer je elke hersenzone van de hond.

Mogelijkheid om per keer te betalen of om een 5-, 10- of 20-beurtenkaart te kopen. Stuur gerust een mailtje voor meer info.

Je mag zelf kiezen naar welke les je komt. Je hoeft dus niet elke week naar dezelfde les te komen. Je kan op deze manier van alles proberen en zien wat voor jou en je hond het leukste is.

Indien je aan een cursus wil deelnemen maar op de voorgestelde dagen niet kan, kan je me altijd een mailtje sturen (dogbalance.zenci@gmail.com) met je voorkeursdag(en) en uren. Als er genoeg interesse is, kan ik wel een nieuwe cursus inplannen 🙂

Workshops, themadagen en wandelingen kan je vinden op http://dogbalance.net of op https://www.facebook.com/DogBalance .

Voor privé-coaching van de huishond of van de sporthond (opvoeding, heropvoeding, gedragsproblemen, indivuele sportsessies, alledaagse of sportieve trainingsprogramma’s op maat, cursussen aan huis, dogfulness, enz.) kan je me altijd een mailtje sturen naar dogbalance.zenci@gmail.com

Cet article, publié dans Activiteiten, AGENDA, Cursusaanbod, est tagué , , , , , , , , , , , , , , , , , . Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Un commentaire pour Rooster najaar

 1. Claes Muriel dit :

  Bonjour m’dme,

  J’espère que tu vas bien.

  Peux-tu me dire si tu as encore de la place pour 2 hovas pour ton cours du samedi 30/08 pour le treibball de 16h a 17h ?

  Merci pour ta réponse.

  Bon we.

  Mu.

  >

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s