Cursusaanbod

Opvoeding – Heropvoeding

van je pup of volwassene hond. Privélessen of groepslessen.

Gehoorzaamheid

In de beginnerscursus leert de hond aandachtsoefeningen, de signalen zit, af, sta en blijf, het niet van straat eten, het niet springen, het wandelen zonder te trekken en het hierkomen met weinig prikkels.
In de intermediaire cursus leren we de correcte voethouding, de « zit voor » houding, het wandelen zonder te trekken (vervolg), het volgen (links en rechts, aan de lijn en los), vrijheidsspelletjes, de naast, het niet van straat eten (vervolg), de blijf (vervolg) het hierkomen (vervolg) met meer prikkels. + een les in de stad, een les in het bos.
In de gevorderde cursus: op verschillende tempo’s wandelen, ook in aanwezigheid van prikkels, de blijf met veel prikkels, vooruitsturen en commando’s op afstand, stoppen tijdens het stappen, vrijheidsspelletjes (vervolg), apporteren, het hierkomen (vervolg) met de moeilijkste prikkels voor je hond. + een les op de markt

Stuur een mailtje naar dogbalance.zenci@gmail.com of bel naar 0471/29.40.34 voor meer info.

Puppycursus

De puppycursus bestaat uit 2 theorielessen (elk van 1u30), 10 praktijklessen (elk van 45 min.) en 5 socialisatielessen (puppy-agility, socialiseren met mensen en kinderen, socialiseren met dieren, socialiseren met nieuwe voorwerpen, socialiseren met de dierenarts en de verschillende handelingen).
Details en data groepslessen voor de pups: https://dogbalance.net/2014/07/19/nieuwe-puppycursus-classes-chiots/

Puppy agility of pre-agility voor volwassene honden 

Deze cursus is ideaal om een goede basis te leggen voor de mensen die later intensief agility willen doen met hun hond. Het is ook zeer leuk voor mensen die een extra socialisatiemogelijkheid zoeken voor hun pup of volwassene hond.
Details en data: https://dogbalance.net/2014/07/19/puppy-agility/

AperoDog

Thema-avonden met aperitief (Mind Gym Coordination & Balance, Neusspel). Elke dinsdagavond en woensdagvond.

Fun Obedience – Gehoorzaamheid is een leuk spel 

een andere manier om obedience te leren. ALle oefeningen van de obedience worden stap voor stap en op een leuke en speelse manier aangeleerd. Op aanvraag.

Mind Gym, Coordination & Balance©

Evenwicht, coordinatie, communicatie, spieren, zelfvertrouwen, aandacht, concentratie, aanpassingsvermogen, flexibiliteit, … Het zijn allemaal belangrijke dingen waar we tijdens deze cursus gaan aan werken. Op dinsdagavond of op aanvraag.

Neusspel

Hier nemen we een duik in het geheime koninkrijk van de hond. Rust, concentratie en samenwerking zijn hier de sleutelwoorden. Op woensdagavond of op aanvraag.

Tricks 

Tricks zijn enorm nuttig om je hond mentaal te stimuleren. Hij ontwikkelt zelfvertrouwen en denkvermogen, waardoor hij ook minder destructief gedrag gaat vertonen. En het is een activiteit die je band met je hond enorm versterkt en verdiept. Op dinsdagavond of op aanvraag.

Sensational Recall – Vrijheidsspel

We gaan je hond aanleren om altijd voor jou te kiezen als je hem roept, welke afleiding er ook is op dat moment. We gaan hem ook aanleren om van zijn vrijheid te genieten en er tegelijk ook goed mee om te gaan. Je denkt dat het onmogelijk is voor je hond? Dan zou ik toch snel eens komen proberen. Geef je hond een kans om je te verrassen 😉
Op maandag namiddag van 13u tot 14u.

Zen op de markt – Zen in de stad

Deze activiteit helpt je en geeft je tips om je hond beter te kunnen steunen en begeleiden in de stad, door haar drukke voetpaden, fietsers, auto’s, honden, geluid, … Op aanvraag.

Thema-wandelingen

Wandelingen met tricks, gehoorzaamheid, balansparcours, enz. Op aanvraag.

Dogful Walking©

Aan de leiband of los wandelen is veel meer dan alleen wandelen. Het is wederzijdse communicatie, aanwezigheid, bewustzijn, veiligheid. Tijdens deze lessen leer je verschillende technieken en ontwikkel je verschillende competenties zodat de wandelingen met je hond momenten van puur geluk worden. Op aanvraag.

Hoopers Agility

Hoopers Agility is een heel leuke en nieuwe hondensport die gebaseerd is op het afleggen van een hindernissenparcours. Hoopers Agility is geschikt voor alle honden (van pups tot oudere honden) omdat deze sport geen sprongen inhoudt en dus minder belastend is dan agility. De handler stuurt zijn hond op afstand door en langs de hindernissen (halve hoepels, tunnels, tonnen en hekken). Op zaterdag van 17u tot 18u of op aanvraag.

Treibball 

Hondensport die voor alle honden geschikt is. De bedoeling van Treibball is dat de hond 8 grote fitnessballen in een goal drijft. De stappen worden rustig opgebouwd. Op aanvraag.

Dogful Choices©

Hoe je het zelfstandig denken van je hond ontwikkelt en begeleidt zodat hij bewust de juiste keuzes maakt in de sport en in alle situaties van het dagelijkse leven.
O.a. impulscontrole is hier een sleutelwoord. Op aanvraag.

Privé Coaching 

Privélessen op maat.

Alle cursussen kunnen ofwel in privélessen ofwel in groepslessen worden gevolgd.
Ga ook naar « Activiteiten » hier op deze site om de data te bekijken van de verschillende activiteiten.

Voor meer info: dogbalance.zenci@gmail.com of 0471/29.40.34

Cet article, publié dans Cursusaanbod, est tagué , , , , , , , , , , , , , , , , . Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Un commentaire pour Cursusaanbod

  1. Ping : Cursussen & Workshops – juli en augustus | Dog Balance

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s