Hoopers Agility voor de eerste keer in België !

Hoopers Agility is een heel leuke en nieuwe hondensport die gebaseerd is op het afleggen van een hindernissenparcours. Het verschil met agility is dat Hoopers Agility geschikt is voor alle honden (van pups tot oudere honden) omdat deze sport geen sprongen inhoudt en dus minder belastend is. De handler stuurt zijn hond op afstand, wat deze sport ook toegankelijk maakt voor personen met een beperkte mobiliteit.

De hindernissen bestaan uit hoopers (halve hoepels), tunnels, hekken en tonnen. Deze hindernissen kunnen ofwel apart gebruikt worden, ofwel samengevoegd worden in een parcours zodat er meer afwisseling is en je oneindige verschillende mogelijkheden krijgt.

 

Hoopers: halve hoepels waar de hond door moet
Tunnels: hindernissen waar de hond door moet; ze zijn van verschillende lengtes
Tonnen: hindernissen waar de hond omheen moet
Hekken: zijn er om afscherming te bieden of om aan te wijzen waar de hond langs moet

Dog Balance ontwikkelt leertechnieken die aan elke hond aangepast kunnen worden. Alle oefeningen worden geleidelijk aan en op een leuke manier aangeleerd zodat de hond uiteindelijk op een zelfstandige manier een parcours kan aflegen, op basis van lichaams- en stemaanwijzingen van de handler. De handler blijft op één plaats staan en zal geleerd hebben, zijn hond op afstand te sturen en te leiden door de verschillende hindernissen.

Hoopers Agility is voor alle honden geschikt: jonge honden die zich voorbereiden op agility, senior honden voor wie de agility-sprongen te belastend zijn geworden, honden die aan agility doen en waar de eigenaar zijn lichaamscommunicatie en zijn communicatie op afstand wil verbeteren, of alle andere eigenaars die op zoek zijn naar een leuke activiteit om met hun hond te delen.

De hoopers worden momenteel vervaardigd bij Dog Balance. Ze zullen binnenkort beschikbaar zijn. Ondertussen trainen we met gewone hoepels.

De website is in opmaak, alsook de Facebookpagina (https://www.facebook.com/HoopersAgilityBelgium). De lesplannen worden opgemaakt, de voorbereidingen zijn volop bezig.
De cursussen en workshops zullen in juli van start gaan!! 

Hier is een training met mijn hond Tao

En hier is een leuke compilatie van trainingen bij onze Duitse buren, waar de sport al een tijdje ingevoerd is. Met dan aan Tanja Bauer voor haar vertrouwen!

Nieuwe foto’s en filmpjes zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Tot snel voor nieuwe leuke momenten samen met je hond! 🙂

Cet article, publié dans Hoopers Agility Belgium, est tagué , , , , . Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s